سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه کارکرد ماله پروانه ای

برای یکدست سازی سطح بتن در پروژه ‌های بزرگ ساختمان سازی و یا محوطه سازی های عظیم از دستگاه ماله پروانه ای استفاده می کنند. دستگاه ماله پروانه ای می ‌تواند در سطح بزرگی از فضا های ساخت و ساز به حرکت درآمده و در حین این حرکت، سطوح بتن ریزی شده را یکنواخت، تراز و مسطح نماید. این دستگاه در محافل بازاری و یا ساخت و ساز با نام هایی دیگر همچون ماله موتوری و یا ماله هلیکوپتری نیز شناخته شده است. ماله پروانه ای در مدل های برقی، بنزینی و البته دیزلی تولید می ‌شود و تمام آنها از یک ایده کلی در طراحی استفاده می کنند. در ادامه قصد داریم تا از طراحی و اصول کارکرد ماله پروانه ای بگوییم. اینکه این ماشین چگونه طراحی شده است و چطور می ‌تواند سطوح بزرگ بتن ریزی شده را مسطح نماید.

اصول کارکرد انواع ماله پروانه ای

در طراحی، دو نوع ماله پروانه ای ساخته می شود:

ماله موتوری دستی

ماله موتوری نفربر

هر دو مدل همراه با تیغه های پهن توانایی مسطح سازی سطح بتن را دارند. لکن در کارکرد آنها تفاوت هایی وجود دارد. ماله پروانه ای دستی با کمک نیروی انسانی جابجا می شود، حجم و ظرفیت اندکی در مسطح سازی سطح بتن دارد و می‌ تواند در فضا های کوچک با ظرافت بالایی کار کند. در مقابل ماله موتوری نفربر از جمله ماشین آلات بزرگ ساختمان سازی است. یک ماله موتوری با طراحی ای شبیه به یک خودروی کوچک که قادر به حمل اپراتور می باشد. اپراتور دستگاه سوار بر این ماشین قادر است تا آن را همراه با سیستم کنترلی هدایت کند.

شناخت اجزای ماله موتوری

ماله موتوری از کنار هم قرار گرفتن اجزای متعددی تشکیل شده است. اصل دستگاه شامل موتور و پروانه آن است که بر یک شاسی فلزی مستحکم سوار هستند.

موتور در ماله پروانه ای:

وظیفه تامین قدرت در این دستگاه را بر عهده دارد. موتور های بنزینی، دیزلی و گاهاً برقی از نمونه های متداول در ساخت ماله موتوری هستند.

تیغه ها در ماله موتوری:

ماله موتوری ها در سه سایز استاندارد 60، 90 و 120 سانتیمتری عرضه می ‌شوند. این سایز ها معرف طول تیغه دستگاه می باشند. این تیغه ها بر دستگاه مال موتوری نصب شده و وظیفه مسطح نمودن سطح بتن را بر عهده دارند.

سینی ماله پروانه ای:

در کنار تیغه ها که برای مسطح سازی بتن هستند، قطعه دیگری با نام سینی ماله پروانه ای نیز حضور دارد. این سینی ماله پروانه ای شکل محدبی داشته و بیشتر با هدف صیقل زنی سطح بتن مورد استفاده قرار می گیرد. سینی ماله پروانه ای نیز به مانند تیغه ها در سایز های 60، 90 و 120 سانتیمتری تولید می ‌شود.

شاسی دستگاه ماله پروانه ای:

این شاسی فلزی تمام قطعات مکانیکی و متحرک ماله را در کنار هم قرار خواهد داد.

نحوه کار با ماله پروانه ای

برای آغاز کار با ماله پروانه ای لازم است تا در ابتدای امر سطح بتن را با کمک شمشه های دستی و یا موتوری مسطح سازیم. ماله موتوری نمی ‌تواند در زمانی که بتن هنوز خیس است، وظایف مسطح سازی خود را انجام دهد. چرا که در عمق بتن فرو خواهد رفت. لذا لازم است تا پس از سفت شدن مختصری از سطح بتن اقدام به ماله کشی همراه با ماله پروانه ای نماییم. این میزان سختی باید به اندازه ای باشد که بتوان به راحتی در سطح بتن ایستاد، به گونه ‌ای که کفش شما به مقدار اندک، چیزی در حدود 3 میلیمتر در عمق بتن فرو رفته باشد.

کاربرد ماله پروانه ای

در کار با ماله پروانه ای غالباً بهتر است که از یک گوشه فضای ساخت و ساز شروع کنیم و با استقرار در پشت ماله پروانه ای فضای حرکت آن را در سطح کار توسعه دهیم. در این بین رعایت برخی نکات کلیدی در حین کار ضرورت پیدا می ‌کند.

  • اگر در سطح بتن شاهد حضور آب و یا شیرابه بتن بودید، عملیات ماله کشی را تا خشک شدن سطح بتن متوقف سازید.
  • حتماً از شمشه کشی قبل از ماله پروانه ای استفاده کنید.
  • استفاده از لباس کار، عینک ایمنی و چکمه های مخصوص را جدی بگیرید.
  • در صورت نیاز به تعریف تیغه ها، این کار را در زمان خاموش بودن دستگاه انجام دهید.
  • کار در گوشه ها مستلزم سرعت کم دستگاه است. گوشه های کار مستعد آسیب به دستگاه ماله موتوری هستند.
  • در تمام مدت کار و هدایت دستگاه ماله موتوری از هر دو دست استفاده کنید.

کارکرد ماله پروانه ای بیشتر متوجه ساخت و ساز های بسیار بزرگ است. زمانی که با حجم قابل توجهی از بتن ریزی در کنار سطح بزرگی از کار مواجه هستیم. به هر صورت این دستگاه با راندمان کاری بالایی می تواند هر نوع سطح بتنی را تراز کرده و سطح آن را صیقل دهد، مادامیکه شما نیز تمام جوانب کار حرفه‌ ای با این دستگاه را رعایت کرده باشید.

منبع : https://parsmotorsco.com/